Invitation til konferencen om Det "særlige" som potentiel ressource

INVITATION TIL KONFERENCE OM

DET 'SÆRLIGE' SOM POTENTIEL RESSOURCE

 

- Et dobbelt blik i arbejdet med udsatte børn, der tager hensyn til sårbarhed og udfordringer samt anerkender og udvikler styrken i særlige karakteristika.

 

Deltag i konferencen den 23. november 2017 og få hands-on erfaring med det dobbelte blik, hør spændende faglige oplæg og indgå i relevante praksisnære drøftelser.

 

Børn, der vokser op under vanskelige forhold, udvikler sig typisk anderledes end andre børn. Deres 'særlighed' indeholder ofte muligheder og styrker, samtidig med at den udgør en sårbarhed eller udfordring. Denne tankegang – det dobbelte blik – kan være svær at fastholde i mødet med udsatte børn, fordi der kan være en tendens til enten kun at fokusere på udfordringer eller styrker. Den gode støtte til udsatte børn og unge fordrer imidlertid, at der fokuseres på begge dele. Derfor har et forsknings- og udviklingsprojekt på Roskilde Universitet de seneste fem år arbejdet med at udvikle og implementere tankegangen.

 

På konferencen præsenterer professor Hanne Warming samt ph.d.-stipendiater Signe Fjordside og Manon Alice Lavaud tankegangen og forskningsprojektets resultater, ligesom der vil være eksempler fra praksis, debat og mulighed for selv at bide skeer med tankegangen. Ud over en spændende konferencedag vil man som deltager modtage et eksemplar af bogen "Det dobbelte blik", der indeholder konkrete supervisions- og refleksionsredskaber til at se styrkerne i det særlige hos børn og unge i udsatte positioner.

Børns Vilkår - Trekronergade 26 - 2500 - Valby - 35 55 55 59